annonce

Lær mere om smarte varmekilder

De fleste hjem har en varmekilde, men ved du egentlig, hvad den varmekilde, der er i dit hjem kan? Her skal vi kigge lidt nærmere på smarte varmekilder, så du kan lære mere om, hvordan man kan få smarte og rene varmekilder ind i sit hjem.

Hvad er en varmekilde?

Det er koldt i Danmark, og derfor har vi behov for at varme vores bolig op om efteråret og om vinteren. Nogle gange, har vi også brug for varme om foråret og sommeren. En varmekilde kan være elektrisk, køre på centralvarme, eller benytte noget helt tredje, som vi vil komme nærmere ind på.

Nu hvor vi er blevet mere og mere optaget af klimavenlige energikilder, så har vores varmeforbrug også kommet under luppen. Dette kan nemlig være en stor klimasynder, hvis man ikke vælger rigtig energikilde. Det samme gælder for indeklima, nogle varmekilder kan nemlig bidrage til at skabe et dårligt indeklima. Så hvad er egentlig smarte varmekilder?

Ren varme med biopejs

Fordelen med en biopejs, som er blevet en svært populær varmekilde, er at den brænder rent. Den brænder bio-ethanol og hverken asker eller soder, og dermed så har man en forholdsvis ren varmekilde, der ikke fører med sig det smuds og støv, som en vanlig pejs gør. Det gør det heller ikke røget indenfor. En smart ting med biopejs, er at man ikke behøver noget aftræk til den. Det vil sige, at man nemt kan placere den hvor man vil i rummet. Man kan med andre ord fæste en biopejs væg eller midt i rummet som midtpunkt.

Varmepumpe og pillefyr

Andre varmekilder, der er blevet populære, er varmepumper og pillefyr. En varmepumpe e svært energieffektiv og klimavenlig, og giver jævn varme. Det er dog en investering at installere, selv om denne kan betale sig ind på et tidspunkt. Det samme gælder for pillefyr. Det er dog bedre end mindre energivenlige løsninger, så hvis man går op i klima og gerne vil have noget, der brænder rent, så kan alle de løsninger vi har nævnt her, være gode alternativer.

Hvilken varmeløsning vi vælger, er altså vigtigt, både for klima og indeklima. Det er altafgørende for en sundere planet og et sundere hjem. I tillæg giver levende varmekilder lys og hygge i ethvert hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.