Fotos er venligst udlånt af Gentofte Lokalhistoriske Arkiv

Festsymposium for skolen i erindring

Af Anders Kring Mortensen

I efteråret afholder Skole i 200 år festsymposiet ”Glemmebog og huskekage – skolen i erindringen”. Symposiet er en tværvidenskabelig og festlig markering af skolejubilæet, der sætter fokus på erindringer om skolegang og lærerliv.

Pisk eller gulerod?
Jane Humphries, professor ved Oxford University, vil holde en festforelæsning med titlen ”Flogged into learning or treasured moments? Schooling in working-class memoirs”, der tager udgangspunkt i hendes forskning i engelske arbejderbørns erindringer om skolen.

Dagen byder også på oplæg af adjunkt i historie på Københavns Universitet Lisa Rosén Rasmussen og professor ved psykologisk institut på Aarhus Universitet Dorthe Berntsen.

Præmier på højkant
På dagen afsløres vinderen af ”Lærer for Livet” erindringskonkurrencen. Vinderen præmieres med et weekendophold for to, mens der for de øvrige vindere er præmier i form af fembindsværket ”Dansk Skolehistorie”, vin og andre boggaver.

Det er stadig muligt at sende biddrag ind til konkurrencen. Du kan læse hvordan du deltager her.

Tid, sted og tilmelding
Festsymposiet ”Glemmebog og huskekage” afholdes den 31. oktober 2014 i Festsalen på Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU) i Emdrup. Programmet starter kl. 13.00 og afsluttes med en reception. I august bliver programmet offentliggjort og der åbnes for tilmelding.

Hold dig opdateret her på siden eller tilmeld dig Skole200 nyhedsbrevet, så får du automatisk besked, når vi åbner for tilmeldingen.

Festsymposiet afholdes i et samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring, der støtter projektet Lærer for Livet.