Lærer for Livet på egne ben

Vandreudstillingen Lærer for Livet stod på Vejle Stadsarkiv i hele februar og er nu rykket videre til det næste udstillingssted. Stadsarkivet har oplevet stor interesse, lokal politisk opbakning og et øget antal besøgende. Ikke mindst på grund af den landsdækkende lærererindringsindsamling.

Vandreudstillingen Lærer for Livet portrætterer 20 markante lærerskikkelser over de sidste 200 år. Én for hvert årti. Blandt navnene finder man Christen Kold, Natalie Zahle, Merete Nordentoft, Ole Lund Kirkegaard og Jørgen Clevin. For ikke at nævne Marianne Jelved og Lise Egholm. De tager ikke megen plads, de 13 roll-up plancher, men de er spændende og informative synes arkivar og historiker Karin Conradsen fra Vejle Stadsarkiv. Hun tog imod udstillingen og var med til at stille den op i starten af februar måned.

”Det var meget spændende at pakke udstillingen ud. Vi anede jo ikke hvad vi fik. Men den havde både et flot udtryk og passede fint ind i vores lokaler. Det tog os under en time at sætte udstillingen op og heldigvis havde vi et fjernsyn i lokalet, så vi også kunne slutte DVD’en til” forklarer Karin Conradsen.

DVD’en, der fulgte med udstillingen, indeholder små udklip fra de 32 interview med skolelærere, der fortæller om deres liv som lærere i grundskolen. Interviewene bliver vist igennem de første måneder af 2014 på DK4 og kan ses her.

Stor lokal interesse

Karin Conradsen vurderer at interessen for udstillingen har været stor, og er har øget opmærksomheden omkring den landsdækkende lærererindringsindsamling, som arkivet samtidig har skudt i gang. Det er det sidste led i formidlingsprojektet Lærer for Livet.

”Udstillingen har helt sikkert skabt lidt ekstra opmærksomhed omkring indsamlingen af lærererindringer, så jeg er godt tilfreds. Der har været virkelig stor lokal opbakning til arkivet og skolejubilæet.”

Hun har ikke hørt en eneste kritisk bemærkning og synes selv at portrætteringen af lærerpersonlighederne er grebet spændende an. Dog har flere givet udtryk for at udstillingen var for teksttung, men det er jo en smagssag.

”Jeg synes at de tre dele i projektet går fint i spænd. Udstillingen og de moderne interview giver en oplevelse af fortiden og nutidens lærere. Indsamlingen af lærererindringer giver os mulighed for også i fremtiden at arbejde og forske i lærerens rolle og tilværelse.”

 

I hele marts måned kan udstillingen ses på Professionshøjskolen Metropol på Frederiksberg. Læs mere om Lærer for Livet. Se hvor udstillingen er hele året på aktivitetskalenderen.