Lærer for livet på turne!

I februar 2014 indledes turneen for vandrerudstillingen Lærer for Livet. Fra uge 6 kan udstillingen om 200 års markante lærerskikkelser ses på Vejle stadsarkiv og i LB Galleri i København. Udstillingen i LB Galleri åbnes samtidig med, at jubilæet skydes igang med et officielt åbningsarrangement mandag 3. februar.

Udstillingens lærerportrætter sætter fokus på den enkelte lærers betydning for børn og samfund både i og udenfor skolen. Hvert årti i de sidste 200 år repræsenteres af en markant lærerskikkelse, der er valgt med blik for lærerrollens omskiftelige idealer, krav og mangfoldighed. Her findes både manden der indførte gymnastikfaget, læreren der blev fyret for sin seksualundervisning, læreren der gav rum for elevernes kreativitet og lærerne der blev ministre, foreningsstiftere, forfattere og markante offentlige debattører.

Udstillingen skal gennem de 20 portrætter give bud på lærerrollens mange facetter på godt og ondt. Gennem de markante lærerskikkelser, der præsenteres på udstillingens plancher, og som spejles i de tilhørende TV-interview på nettet, lægges op til refleksion og dialog om, hvad en god lærer er.

De historiske lærerportrætter kan spejles i de nutidige lærerinterviews som journalist Thorkild Thejsen og dk4 har lavet som en anden del af projektet Lærer for Livet. Interviewene kan ses på jubilæets hjememsiden i løbet af foråret 2014 og sendes tilsvarende på dk4. Med udstillingen følger også en DVD med klip fra filminterviewene.

Vandreudstillingen er udviklet til visning i offentlige bygninger, særligt læreruddannelser, biblioteker, rådhuse, arkiver og museer. Udstillingen kan med fordel bruges som anledning eller supplement til yderligere lokale arrangementer med fokus på lærerrollen og lærerhistorie.

Kontakt [email protected] for mere information om udstillingen, og hvis du som institution er interesseret i at lægge hus til den.