Foto: Gentofte Lokalhistoriske Arkiv

Send et postkort til en god kollega

Skolens 200-års jubilæum er også lærernes fest. Det fejrer vi med projekt Lærer for Livet, der er et treleddet formidlingsprojekt, som sætter fokus på undervisernes skiftende roller og centrale betydning for skolens udvikling.

Som led i Lærer for Livet opfordres alle nuværende og forhenværende lærere, pædagoger og børnehaveklasseledere i Danmark til at skrive erindringer fra deres lærerliv. I løbet af året har vi fået både gode, sjove, ærlige og inspirerende bidrag – men vi vil gerne have endnu flere! Derfor lancerer vi nu Lærer for Livet-postkortet. Postkortet giver dig mulighed for at opfordre en god kollega eller bekendt til at deltage i indsamlingen af lærererindringer.

Postkortet kan downloades som en PDF – lige til at printe – og filen indeholder også en trin-for-trin guide til hvordan man deltager i erindringsindsamlingen.

Du kan downloade postkortet her.

Postkortet findes også i fysisk format. Du kan kontakte os via mailadressen [email protected], hvis du er interesseret i at få et antal tilsendt – så længe lager haves. Postkortet er blandt andet sendt ud til alle lokalkredse i Danmarks Lærerforening.

Den 31. oktober 2014 afholder vi festsymposiet ”Glemmebog og Huskekage – skolen i erindring”, der sætter fokus på erindringer om skolegang og lærerliv. Til festsymposiet præmieres de bedste lærererindringer, og førstepræmien er et gavekort til et weekendophold på et af Danmarks Lærerforenings Sinatur hoteller. Læs mere om festsymposiet her.

Billedet viser en dreng og hans børnehavelærerinde ca. 1950. Lærerbetegnelsen har skiftet gennem tiden. Tidligere fandtes fx. Førstelærer, overlærer, lærerinde og forskolelærerinde. Lærer for Livet henvender sig til alle undervisere i grundskolen; lærere, børnehaveklasseledere og også skoleledere.