Som politiker er det en stor fordel at have været lærer

Af Majken Astrup

Den 10. november løber første afsnit af Lærer for Livet henover skærmen på DK4. Serien består af en række interview med lærere, der fortæller om deres oplevelser, erfaringer, nederlag og sejre i skolen og er en genudsendelse. Første afsnit handler om kulturminister Marianne Jelved, der fortæller om fordelene ved at have lærererfaringer, når man skal forhandle forlig.

”Når man er lærer, skal man have børnene engageret, så de oplever, at de bliver inddraget i det, der skal foregå i undervisningen – i hele skolens liv. De skal mærke, at de er med i fællesskabet. Det mest grusomme, et barn kan opleve, er ikke at være anerkendt som det menneske, man er. Det gælder fra vuggestue og opefter – for alle mennesker. Det er den samme opgave, jeg har i politik. Når vi skal indgå en politisk aftale, sidder vi rundt om et bord og skal finde ud af, hvor vi skal hen. Sammen. Hvordan bærer jeg mig ad i den proces? Det er de samme overvejelser, jeg har der, som da jeg var lærer.”

Således beskriver tidligere lærer og nuværende kulturminister Marianne Jelved de styrker, som lærergerningen har givet hende i det politiske liv. Interviewet sendes på DK4 i aften kl. 18.30 og er ét ud af i alt 32 interview foretaget af lærer og tidligere chefredaktør på Fagbladet Folkeskolen, Thorkild Thejsen. Udsendelserne er en del af projektet Lærer for Livet, som formidler lærerliv og lærerroller i forbindelse med skolejubilæet. Alle interview blev vist i korte udgaver på DK4 i foråret og et udvalg genudsendes nu i deres fulde længde over de næste uger. Varigheden er ca. en time pr. program.

Læs mere om Lærer for Livet interviewserie på DK4.

Øvrige sendetidspunkter følger her.