Lærererindringer

Fortæl os om dit liv som lærer!

Som led i projektet Lærer for Livet blev alle nuværende og forhenværende lærere, børnehaveklasseledere og skoleledere i Danmark opfordret til at skrive erindringer fra deres lærerliv. Erindringerne er samlet og bevares af en række lokalarkiver, der også nominerede en række erindringer til en konkurrence, og udvalgte en vinder fredag d. 31. oktober.

Vinderne blev udnævnt af kulturminister Marianne Jelved ved festsymposiet Glemmebog og Huskekage – skolen i erindringen, på Aarhus Universitet i Emdrup.

De 3 vindererindringer kan læses her:

1. præmie: Ute Johanna Schmidt, Gørløse. Erindring nomineret af Københavns Stadsarkiv

2. præmie: Ole Gade Lorentzen, København, erindring nomineret af Københavns Stadsarkiv.

3. præmie: Jørn Nielsen, erindring nomineret af Thisted Arkiv

Læs hvilke arkiver, der deltog  i indsamlingen, her.

 

Om Lærer for Livet

Lærerroller og lærerliv i 200 år

Lærer for Livet var et treleddet formidlingsprojekt, der i anledning af skolejubilæet i 2014 satte fokus på lærernes skiftende roller og centrale betydning for skolens udvikling. De tre indbyrdes sammenhængende projekter var en indsamling af lærererindringer, en vandreudstilling om 200 års lærerskikkelser og en serie filmede lærerinterviews.

Indsamlingen af lærererindringer fandt sted i første halvdel af 2014 med deltagelse af så mange af landets lokalarkiver som muligt. I efteråret blev de bedste erindringer kåret som en del af jubilæets kulmination.

Vandreudstillingen rejste land og rige rundt til læreruddannelser, museer, biblioteker, kommuner, lokalarkiver og andre interesserede institutioner.

De filmede lærerinterviews blev vist på DK4 gennem hele 2014.

Lærer for Livet er blevet til i et samarbejde mellem journalist Thorkild Thejsen, Sekretariatet for Skole i 200 år og dk4.

Projektet Lærer for Livet er finansieret af Lærerstandens Brandforsikring.