Lokal historie, 4.-7. klasse

klik her for fuld tekst i pdf

I ugens løb kan der arbejdes med lokalhistorie på mange måder, fx.

Byvandring

Det vil være oplagt at indlede denne uge med en lokalhistorisk vandring. Man kan med fordel tage kontakt til den lokalhistoriske forening eller det lokale museum for et samarbejde. Tag turen rundt i byen og se på byens skoler og hør sjove historier fra livet i byen, som det var i denne periode.

Skolens historie

Arbejd med skolens egen historie, og lade eleverne bliver introduceret til denne. Her kan man evt. samarbejde med elevforeningen, hvis der er en sådan, og evt. få tidligere elever til at komme og fortælle om deres skoleliv. Man kan evt. vælge at eleverne gennem hele denne uge arbejde med jeres egen skoles historie og dennes udvikling indenfor de enkelte perioder.

Kirke og skole

Kontakt den lokale folkekirkens skoletjeneste eller den lokale præst og aftal evt. et samarbejde. Besøg den lokale kirke, hvor man sammen med præsten fortæller om det tætte samarbejde, der var mellem kirke og skole i denne periode. Ligeledes kan man tale om den religionsundervisning, der foregik i skolen og synge nogle af de salmer man sang i skolen i denne periode. Find flere ideer til dette i lektionerne for 4.-7. klasse, under Andre materialer og links og i Artikler.

Vælg link til fuld tekst i PDF for at læse hele oplægget.