Sang 1.-3. klasse

Klik her for fuld tekst i pdf

Uddrag af undervisningsforløbet, der bl.a. indeholder historisk introduktion, forslag til læringsmål og konkret lektionsforløb:

Vi har i denne lektion i sang valgt, at eleverne skal synge salmer og sange, der både er gode og samtidige med perioden, men som også er skrevet af forfattere, der har påvirket børne- og skolelivet gennem de seneste 200 år.

At synge sammen skaber fællesskab, energi og glæde. Alle elever kan være med, og her har de muligheden for at opleve sang som en naturlig del af hverdagen gennem skolehistorien. Man har altid sunget i skolen, og gør det stadigvæk.

  1. Det primære mål med denne lektion er, at eleverne får indsigt i og forståelse for børnelivet gennem sange og salmer i et historisk perspektiv.
  2. De sekundære mål med denne lektion er, at eleverne får mulighed for at lytte opmærksomt og opleve glæden ved at synge sammen med andre. De får mulighed for at være deltagende gennem fællessang af ældre sange og salmer, samt opnå en forståelse af sangenes og salmernes tekster.

Vælg link til fuld tekst i pdf for at læse hele undervisningsforløbet