Sang, 0. klasse

Klik her for fuld tekst i pdf

Uddrag af undervisningsforløbet, der bl.a. indeholder historisk introduktion, forslag til læringsmål og konkret lektionsforløb

Vi har i denne lektion valgt, at eleverne bl.a. skal synge nogle af Harald Bergstedt sange. Ikke kun fordi sangene er gode og er skrevet i perioden, men også for at sætte historien omkring forfatteren ind i et historisk perspektiv.

At synge sammen skaber fællesskab, energi og glæde. Alle elever kan være med og her har de muligheden for at opleve sang som en naturlig del af hverdagen gennem skolehistorien. Man har altid sunget i skolen, og gør det stadigvæk.

  1. Det primære mål med denne lektion er, at eleverne får indsigt i og forståelse for børne- og skolelivet gennem sange og salmer i et historisk perspektiv.
  2. De sekundære mål med denne lektion er, at eleverne får mulighed for at lytte opmærksomt og opleve glæden ved at synge sammen med andre. De får mulighed for at være deltagende gennem fællessang af ældre sange og salmer, samt opnå en forståelse af sangenes og samlernes tekster.

Vælg link til fuld tekst i PDF for at læse hele undervisningsforløbet.