annonce

Hvad er Bitcoin halving?

I denne artikel skal vi se nærmere på, hvad Bitcoin halving er. Sagt med få ord, er det en begivenhed, der finder sted én gang hver 4. år. Men hvad skal det betyde, at der kommer en halving hvert 4. år, og hvad kan det betyde for dem, der investerer? Det kan du blive meget klogere på, hvis du læser med i denne artikel. 

Bitcoin halving er en halvering

Det, der sker hvert 4. år under en Bitcoin halving, er, at mængden af de Bitcoin, der produceres, reduceres med ikke mindre end 50%. Det kan lyde mærkeligt, men det er faktisk noget, man gør for at holde værdien af Bitcoins ved lige. En bitcoin halving er derfor naturligvis også en halvering af det udbud, der er på bitcoins. Men hvilke betydninger har det, hvis man er interesseret i at købe sine første bitcoins? 

Noget andet end centralbankerne 

Bitcoin er i sig selv speciel på grund af denne regel om Bitcoin halving, der eksisterer. Det er nemlig en ganske unik egenskab ved Bitcoins, at man ved, der aldrig kommer til at blive produceret mere end 21 millioner Bitcoins i alt. Der kommer aldrig flere. Dette er ikke noget, der er nemt at genkende fra centralbanker, hvor der derimod kan produceres uendelige mængder af penge. Det er derfor også klart, at Bitcoin kan holde sin værdi med denne metode.

Bitcoin halving og priser på Bitcoins

Men hvad kan man så forvente, at der sker med priserne på Bitcoins, når produktionen af dem reduceres? Det er generelt sådan, at prisen stiger, hvis efterspørgslen forbliver det samme, mens udbuddet bliver mindre. Det er også det, man kan se, der er sket for Bitcoins, efter deres halveringer. Det er naturligvis noget, der er planlagt fra deres side af. Men selvom priserne stiger efter en Bitcoin halvering, er det jo heldigvis ikke fordi, at det bliver ved med at være sådan. Der er mange bevægelser på aktiemarkedet, og her er Bitcoins ingen undtagelse. Hvis du vil vide mere kan du læse nærmere på Cryptoex

Hvornår er der Bitcoin halving?

Bitcoin halving er som sagt noget, der kommer hvert 4. år. Første gang det skete, var i 2012, derefter kom der en stigning hvert 4. år, hvor den seneste var i 2020. Det betyder, at du kan forvente, den næste Bitcoin halving kommer i 2024. Det er altid fornuftigt, at man har fingeren på pulsen og forsøger at følge med i alle de ting, der sker på aktiemarkedet. Her kan det altid være en god idé, at man starter med at holde øje med halving, hvis det er Bitcoins, der har fanget ens interesse. 

Kommer til at tage over 100 år at producere de resterende Bitcoins

Med Bitcoins halveringssystem har de sikret sig, at der kommer til at gå over 100 år, før alle Bitcoins er produceret. Der er meget, der tyder på, at Bitcoins er noget, der er kommet for at blive. Derfor kan du med fordel vælge at investere i Bitcoins, inden den næste halving kommer, og priserne igen kommer til at stige, fordi at efterspørgslen kommer til at overstige udbuddet så meget.

Kommentarer lukket til Hvad er Bitcoin halving?