annonce

Der er masser af liv i Smilets By 

Aarhus er Jyllands hovedstad. Det mener byens beboere i hvert fald. Og Aarhus har da også alt hvad man kan forvente af en storby. Her er masser af muligheder for at shoppe. Både i de store forretninger og i de små specialbutikker. Man kan finde alt fra ayurvedisk te til spirituelle bøger. Man kan få alternativ behandling og gå tur ved åen eller langs havnen. Hunden kan blive klippet og man kan se kunst på Aros. Tilbuddene er mangfoldige, her er noget for alle slags folk. 

Hvis man skal en tur i teatret, så er der også flere muligheder at vælge imellem i Smilets By. Det er altid godt at se et teaterstykke med vaskeægte levende skuespillere, der yder deres ypperste. Man kan også tage til koncert og høre alt fra fed undergrund til klassiske symfonier. Byen har mange fine spisesteder. Lige meget om du er veganer eller kødspiser, så er der flere gode steder at vælge imellem. Og skal man på bar, så skal vi nok lige love for at mulighederne er mange. 

Masser af glæder i Jylland 

Jylland er naturligvis meget mere end bare Aarhus. Man kan finde escort i Skive og måske få sig en girlfriend experience, hvis man er til den slags. Man kan også sejle en tur på Gudenåen, med bådfarten til Himmelbjerget, hvis man lægger vejen forbi Silkeborg havn. Ved samme lejlighed kan man lige smutte ind og hilse på Tollundmanden, eller tage på Jornmuseet og se moderne kunst. Og har man ikke fået nok, så kan man tage en tur til Skanderborg og se Ole Lund Kirkegaards hus, hvis man har læst Lille Virgil. 

Universitet har de også 

I gamle dage var der noget, der hed Århushistorier, som mildt sagt ikke satte denne bys borgere i et godt lys. Man sammenlignede Århusianere med aber og det var rent forfærdeligt. Men Aarhus har faktisk et universitet, hvorfra der hvert år udklækkes særdeles kloge hoveder, og de nedsættende historier er da også stort set bragt til tavshed. Den slags mobning hører heller ingen steder hjemme i et land som Danmark. Her bør vi hellere tale op end ned. Det synes man også i Aarhus. 

I Aarhus er man også glad for historie. Den Gamle By lever stadig i bedste velgående. For en københavner kan det være lidt af et chok at opleve folk gå rundt i gaderne i gammeldags tøj og skubbe rundt med trillebøre og trækvogne og råbe ting på et gammeldags sprog. Men rundt om Den Gamle By er alt lige som i andre byer. Aarhus er på mange måder en moderne by, og der er masser af gang i innovative projekter, som bare vil gøre Aarhus endnu mere spændende. 

Kommentarer lukket til Der er masser af liv i Smilets By