annonce

Sådan bliver du klar til studiestart 

Inden længe lyder startskuddet til et nyt studieår, og tusindvis af nye studerende myldrer ud på universitetet eller en anden uddannelsesinstitution. For de studerende er det en ny tid, der begynder med mange ting, man skal forholde sig til og det kan for nogle være lidt overvældende. Læs med her, hvis du også skal starte på uddannelse, vi giver dig gode råd til, hvordan du kommer godt fra start. 

Kommer man fra en mindre by i provinsen og måske direkte fra det trygge hjem hos sine forældre, kan det være en stor mundfuld at flytte til en af de større byer for at studere og samtidig skulle styre et hjem og forsøge at få nye venner. Der kan altså være mange ting i spil, når man begynder at studere. 

Find ud af, hvad du skal bruge 

Når du starter på studiet, er det vigtigt, du er klar med det udstyr, du skal bruge. En computer får du helt sikkert brug for, så den kan du med fordel købe i god tid inden studiestart. Hvilke bøger, du skal købe, finder du først ud af, når undervisningen begynder, så her må du vente og se. Når tiden kommer, kan du vælge at købe bøgerne brugt og på den måde spare penge. Det er heller ikke alle bøger, du behøver at købe, nogle kan du blot tage kopier af fra andre eller biblioteket. 

Styr på økonomien 

Når man flytter hjemmefra for at studere, får man også ansvaret for sin egen økonomi, og på SU er der ofte ikke så meget at gøre godt med, så derfor må der stram styring til her. Ikke blot skal der være råd til husleje, bøger, mad og andre fornødenheder, men der skal også budgetteres med eventuelle studierejser. Her vælger nogle at spare op, mens andre tager den lette løsning med et lån. 

Hvis du overvejer at tage et lån, bør du sætte dig grundigt ind i, hvad det indebærer, inden du sætter din underskrift og får pengene udbetalt. På Jubii.dk kan du finde en mængde information om reglerne i forbindelse med lån og ikke mindst, hvilke omkostninger, du bør være opmærksom på. Du kan læse om bl.a. renter og ÅOP og andre vigtige ting. Det er altid en god idé at rådføre sig med en ven eller et ældre familiemedlem, inden du optager et lån. 

Dit hjem er din base 

For at kunne koncentrere sig om studierne og samtidig håndtere det at bo for sig selv, må du sørge for at holde orden, gøre rent og vaske tøj, så du kan finde dine ting og ikke føler, at det hele vokser dig over hovedet. Herudover skal der være rart at være og du skal kunne føle dig godt tilpas. 

Kommentarer lukket til Sådan bliver du klar til studiestart