Kategorier

Find den rette madras til dig

Skal du have en ny madras? Din madras kan have en stor effekt på både din nattesøvn og på dine vågne timer, så er det vigtigt, at du finder den helt rette til dig. Madrassens fasthed og størrelse er især vitale, så det er en god idé at have disse i baghovedet, når du er på udkig efter din næste soveplads. Find din perfekte madras og sov bedre fremover!

Hård eller blød madras?

Når man tænker på en seng, er det naturligt at tænke, at den skal være blød – men det er ikke nødvendigvis korrekt. Der findes forskellige grader af hårdheder inden for madrasser, og det er forskelligt fra person til person, hvad den rette fasthed er for dem. Typisk skal man vælge fastheden efter sin vægt, men ting såsom din mest brugte soveposition og din kropsbygning kan også spille en rolle. Det er anbefalet, at din rygrad skal være lige, når du ligger på siden. Sengens fasthed har effekt på din søvn og på din ryg, så det kan være helt vitalt at finde den rette fasthed til dig.

Madrassens størrelse

Madrassens størrelse har naturligvis også noget at sige. Som tommelfingerregel skal sengen mindst være 10 centimeter længere, end du er høj – det er typisk kun relevant for dig, der er meget høj. Bredden kan spille en større rolle, især hvis du sover med en anden. En single seng er typisk 80-105 centimeter bred, en trekvart er omkring 120-140 centimeter, og en dobbelt er som regel 180 centimeter. Man kan også få smallere dobbeltsenge på omkring 160 centimeter, hvis man ikke har plads til en traditionel dobbeltseng. Bredden er vigtig, da du har brug for plads til at sove komfortabelt i din foretrukne soveposition.

Dig og din madras

Som du kan se, er der flere faktorer, der spiller en rolle, når du skal finde en ny madras. Derfor kan det være en god idé at have styr på din højde og vægt samt foretrukne soveposition, inden du foretager det endelige køb. Du kan vælge at modtage rådgivning i butikken eller på webshoppen, eller lave din egen research til lige netop dine behov, så du træffer det helt rigtige valg til dig. Sover du med en anden, skal I selvfølgelig gøre det sammen, så det bliver optimalt for jer begge. 

Kommentarer lukket til Find den rette madras til dig