annonce

Genmab

Overvejer du at købe Genmab Aktier? Så kan du læse mere om virksomheden herunder.

Genmab er et dansk-amerikansk biotekselskab, som blev stiftet i 1999 af Florian Schonharting, og virksomheden har til formål at udvikle mediciner, der kan redde liv. Helt bestemt er de meget store indenfor kræftbehandling, og er blandt de førende indenfor kræftforskning. Et af deres kerneværdier er at de søger hele tiden nye behandlingsmuligheder, og forsøger at gøre viden til medicin. De søger desuden at opfinde flere kliniske programmer, og være pionerer indenfor robustpræ-klinisk pipelines., samt at være i verdensklasse med deres antistof ekspertise.


Genmab har en bred vifte af samarbejdspartnere, herunder store virksomheder som Abbvie, BioNtech og Novo nordisk, og disse samarbejdspartnere er med til at videreudvikle fremtidens kræftforskning og kræftbehandling.


Siden virksomheden så dagens lys, er det blevet til mere end 1200 ansatte, fordelt over lande som Danmark, Holland, Japan USA, samt en omsætning på over 8 mia. kroner, dette er et strategisk godt valg, da de på denne måde dækker over hele verden.

Virksomheden har dog ikke haft det nemt i sin levetid, tilbage i starten af 2009 kæmpede de med at enormt underskud, på hele 965mio. kroner, og måtte senere på året desværre afskedige mere end halvdelen af deres ansatte, helt præcist sagde de farvel til 300 mand. Yderligere valgte deres storaktionær Bristol Myers, at sælge alle sine aktier, og dette førte til et større fald i aktieprisen.

Året efter i 2010 fratrådte Lisa Drakeman direktørstillingen, uden nærmere forklaring til deres aktionærer, og dette resulterede i yderlige fald af aktieprisen. Siden dette er det dog gået bedre, og Genmab har genvundet noget af det tabte, fået en direktør som har et imponerende CV, som blandt andet er ansvarlig for over 40 patenter, mere end 300 videnskabelige publikationer, og står nu som en stærkere virksomhed.