annonce

Sådan beskytter du dine børn online

I den digital verden er der andre bekymringer man kan have som forældre, som man ikke havde for bare 30 år siden. Moderne børn bliver nemlig født i end digital tidsalder, hvor ingen eller få ved hvordan man bedst og sikkert navigerer den digitale verden. Hvis du har brug for inspiration til at beskytte dine børn bedre online, så læs med her.  

Der er mange facetter at overveje når det kommer til et sikkert digitalt liv. Det kan være svært for voksne at navigere i, for slet ikke at tale om børnene. Der kommer heller ikke nogen vejledning med hvordan man bruger eller bevæger sig rundt på internettet når man køber en computer, telefon eller tablet. Derfor er det endnu vigtigere at mans om forældre tager initiativ til at lære sit barn nogle gode digitale vaner. 

Hvad dit barn ikke ved 

Når din søn eller datter bevæger sig rundt på nettet, ved de ikke at den enhed – for eksempel computer eller tablet – har en IP-adresse og at den kan aflæses af hjemmesiderne man besøger eller netværket man er på. Og fordi børn ikke altid ved at måske klikker sig ind på noget der ikke er sikkert, er det en god idé at søge råd hos MiniP og tage nogle sikkerhedsforanstaltninger på forhånd som forælder.  

Det kan for eksempel være at højne sikkerheden med antivirusprogram, et sikkert netværk og stærke adgangskoder. Men det i sig selv er ikke altid tilstrækkeligt. Man kan med fordel også overveje at anvende en VPN – hvilket står for Virtual Private Network – som er med til at beskytte ens geografiske placering og IP-adresse.  

Gode digitale vaner 

At begå sig på internettet handler meget om at tillære nogle gode digitale vaner. Sociale medier er en stor del af moderne børns internetliv, hvorfor det også er vigtigt at lære børnene nogle fornuftige retningslinjer. Hvis man som småt barn ikke er opmærksom på at folk på den anden side af skærmen kan have ondsindede hensigter, kan de komme til for eksempel at dele private oplysninger, hvor det gerne skal undgås.  

Sociale medier bliver brugt af flere mennesker end man kan tælle. Både voksne som børn er til stede på diverse sociale medier, men ingen af dem har nødvendigvis lært at bruge det ordenligt eller tale i en høflig tone. For at forbedre tonen, undgå digital mobning og andre ubehagelige situationer på de sociale medier kræver det muligvis at man lærer de nye generationer at behandle andre som gerne selv vil behandles på internettet.  

Kommentarer lukket til Sådan beskytter du dine børn online