annonce

Overvejer du at flytte på kollegie? 

Når man er ung og det er tid til at flytte hjemmefra, eller måske ind til byen tættere på studiet, er der mange overvejelser som skal tages med i processen. I mange af de store studiebyer findes der kollegier hvor studerende kan bo imens de er ved at tage en uddannelse. Overvejer du om du skal flytte på kollegie? 

Et kollegie er et koncept hvor man oftest deler køkken med ca. 15 medbeboere, og hertil har sit eget værelse og ofte også eget badeværelse. Nogle kollegier har mange beboere med mange køkkener i alt, og andre har færre. Fælles for kollegiekonceptet, er at det ofte er meget socialt, og en oplevelse i sig selv som studerende, at kunne bo sammen med andre i et socialt fællesskab på den måde.  

Fordele og ulemper ved kollegie 

Der er mange fordele og ulemper ved et kollegie, og de er alle værd at tage med i overvejelserne når man skal vælge. En fordel er at man ofte kan hjælpes ad med en masse ting. Når du fx skal have printet en masse ud til studie, er der helt sikkert en på kollegiet med en printer du kan låne. Så kan du måske bidrage med nogle printepatroner fra tonerland.  

En fordel er at det ofte er forholdsvist billigt at bo på kollegie, hvilket er en stor fordel når man er ung og studerende. En ulempe for nogle er at man skal dele køkken med andre. Og nogle kollegier skal man også dele toilet og bad. Du kan søge kollegier på nettet hvis du beslutter dig for at det er det du gerne vil.  

Kommentarer lukket til Overvejer du at flytte på kollegie?