annonce

Sådan kan du bruge din have hele året

En have er faktisk ikke kun til forår og sommer, men noget som man kan bruge hele året rundt. Det afhænger dog af, at man indretter sin have på en måde, der gør den både efterårs- og vintervenlig. Det kan du læse mere om her, så du kan få mest muligt ud af din have – også når det bliver koldt udenfor.

Planter, der blomstrer hele året

Hvis din have er indrettet udelukkende til sommer og forår, så vil din have være ret trist at kigge på, når bladene falder, og der eventuelt falder sne. Derfor er det meget vigtigt at tænke over, hvordan man kan indrette sin have til at blive mere vintervenlig, hvis man gerne vil have en have man kan bruge hele året.

Der er enkelt træer, der er grønne hele året, hvilket gør det meget hyggeligere at bruge sin have om vinteren og efteråret.

Lys og lygter

Man kan også med fordel hænge lys og lygter op, hvis man gerne vil give lidt god stemning i haven, så den er hyggelig at være i, når det bliver koldt og mørkt udenfor. Der findes et stort udvalg lanterner man kan købe, hvis man vil skabe lidt magisk stemning om vinteren og efteråret.

Det behøver ikke kun at handle om lys, men også om varme, når man skal lave haven hyggeligere til helårsbrug. Varme kan nemlig udgøre hele forskellen for, om man vil opholde sig udenfor eller ej. Man kan for eksempel købe det bedste bålfad, og sørge for hygge og god bålstemning udenfor, også når termometeret viser de blå tal. Det er også rart at kunne være udenfor og lave mad, når det bliver koldere. Det er ikke noget, der udelukkende behøver at være en forårs- eller sommeraktivitet.

Følg havens kalender

Med en havekalender, kan du sikre dig at du følger havens årshjul. På den måde, kan du vide præcis, hvad der skal laves hvornår. Det er jo sådan, at man skal gøre klar til den næste sæson, og din have kommer tilbage meget stærkere, hvis du gør den klar til de kolde måneder. Det er også en god ide ikke at negligere haven, bare fordi man ikke kan nyde sol, varme og blomster.

Kommentarer lukket til Sådan kan du bruge din have hele året