annonce

Går du med tanken om at købe egen hest?

Er du nysgerrig på livet som hesteejer og har du længe gået med drømmen om at have din egen hest? Her gør vi overvejelser om hvad der er vigtigt at huske på når man skal købe en hest, og giver tips til at gøre processen nemmere.

Store brune øjne og langt mørkt hår. Altså hesten. Har du forelsket dig i hestene som så mange andre? Kan du bruge endeløse timer i stalden og bliver aldrig træt af det? Er du ligeglad med snavs og møg, og tit kommer hjem med lidt spåner i støvlerne og halm i håret? Læser du nyhederne på senest.dk på mobilen i stalden, fordi du alligevel aldrig er hjemme? Så er du uden tvivl dedikeret. Måske har du gjort dig tanker om at købe din egen hest? At have sin helt egen er alligevel nok en drøm som mange heste interesserede har haft i maven.

En hest er mere end et kæledyr og en stor investering. Derfor er det vigtigt at sætte sig godt ind i sagerne inden man tager en beslutning og der pludselig står en hest i stalden. Her kan du læse flere brugbare artikler om heste her.

Tips og tricks

Først og fremmest er heste ikke et billigt kæledyr og heller ikke en billig sport. At få en hest hjem i stalden og stå kan have flere omkostninger end man lige regner med. Foruden at medregne uforudsete dyrelægeregninger som altid vil opstå på et eller andet tidspunkt. Hvis du gerne vil være på den sikre side kan du her lån penge online, og sikre dig at du har hvad du skal bruge.

Her er nogle steps i processen, så du er forberedt på hvordan det foregår:

  • Når beslutningen om at købe en hest er taget, påbegyndes den store søgefase. I denne periode gennemsøger nu internettet for hesteartikler dag og nat, så du til sidst har firkantede øjne.
  • Har du tænkt over hvad du godt kunne tænke dig? Hvis ikke så skriv eventuelt ned hvilke krav der er vigtige og ønsker som måske ikke nødvendigvis skal opfyldes.
  • Overvej hvilket prisniveau hesten må være i, og tænk over hvor langt du kan strække dig i tilfælde af at du forelsker dig, men at hesten er for dyr.
  • Når du så har fundet en hest som opfylder kriterierne, så skal du selvfølgelig ud og se den og have en prøvetur. Det er her man virkelig kan mærke om der er kemi mellem hest og ejer. Prøv gerne 2 eller 3 gange, og forskellige steder så du kan mærke om du er tryg på hesten i flere situationer.
  • Forelsker du dig i en hest, aftales praktiske ting med ejeren omkring handlen. Husk evt. dyrelægeundersøgelse, forsikring, transport og ejerskifte.

Går det hele op i en højere enhed så er du pludselig blevet hesteejer. Her starter eventyret!

Kommentarer lukket til Går du med tanken om at købe egen hest?